Groente frittata met ham!

De bedoeling was eigenlijk om een frittata met pasta te maken, ik dacht dat ik nog pasta in huis had, niet dus. Dus werd het wat meer ei en veel groente! Serveer de frittata met wat tomatensalade en eventueel wat (stok)brood. Je kan natuurlijk eindeloos variëren met de groente die je lekker vindt. Als je hem wel met pasta wilt maken, kook je de pasta en voeg je die toe nadat je de groenten hebt gebakken. En daarna het eimengsel.

Ingrediënten (voor 2 personen en een restje)
4 eieren
1 courgette
bakje champignons
2 bosuitje
hamblokjes
geraspte kaas
tomaten
olijfolie, peper en zout

Bereiding
Breek de eieren in een kom en roer ze los. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de groenten in kleine stukjes en plakjes en bak deze aan in olijfolie. Voeg de hamblokjes toe en bak even mee. Schenk het eiermengsel erbij en strooi er geraspte kaas naar smaak overheen. Laat stollen en zet eventueel voor een mooi bruin korstje nog even onder de grill in de oven! (let op, je pan moet hier wel tegen kunnen!). Snijd de frittata in punten en serveer met wat tomatensalade.

Eet smakelijk!

Groente fritatta

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation