Pasta carbonara a la Pien!

Pasta carbonara bestaat volgens de Italianen alleen maar uit pasta, ei, Parmezaanse kaas en spek. Geen room, geen champignons, geen prei en al helemaal geen rucola. Al deze ingrediënten zitten wel in mijn versie. Ik vind het wel lekker wat extra groente! Eigenlijk mag dit dus geen carbonara heten, maar ach ‘a la Pien’ is altijd goed. Vriendinnetje Mireille van Eitjekookt maakte ook al een keer een heerlijke eigen versie! Lees hieronder mijn recept.

Ingrediënten (voor 2 personen)
250 gram pasta (liefst spaghetti)
125 gram spekjes
1 prei
1 bakje champignons
125 ml crème fraîche
peper
rucola
Parmezaanse kaas

Bereiding
Kook de pasta zoals op de verpakking staat beschreven. Bak de spekjes uit en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de champignons en prei gaar. Voeg de spekjes weer toe en warm mee. Voeg de crème fraîche toe en roer goed. Breng op smaak met peper. Leg in de borden alvast wat rucola ter garnering. Daarna de pasta en als laatste de saus. Serveer met Parmezaanse kaas en je hebt een heerlijke pasta carbonara a la Pien!

Eet smakelijk!

pasta carborna a la Pien

Share Button

5 reacties op “Pasta carbonara a la Pien!

  1. Ik heb deze al eens gegeten, maar dan zonder de prei. Heerlijk!

  2. Ik vind het er in elk geval heerlijk uitzien!

  3. Staat vanavond op het menu, ben benieuwd!

  4. Was heerlijk!

  5. Hallo Pien

    Wat een mazzel dat op zondag mijn supermarkt open is. Het was heerlijk smullen. Had er zelf nog een knoflookbrood met olijfolie bij gemaakt. Ook nog bedankt voor de tips voor mijn tappaavondje met vrienden. Ook dat was een succes.

    Culinaire groet van Git

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation