Chocoladevla!

Laatst kwam ik bij de Turkse supermarkt voor mijn wekelijkse groenten, bij de kassa kreeg ik een pak volle melk die tot dezelfde dag houdbaar was. Die moest dus op. Toen ik thuis kwam bedacht ik wat ik er mee moest doen. Ik ben niet een echte melkdrinker, dus in één keer opdrinken was geen optie. Ik vroeg mijn volgers op twitter of zij nog tips hadden. Er stroomden heel wat ideeën binnen: panna cotta, cappuccino, pannenkoeken, pudding, vla, bechamelsaus enz. Vla leek mij een goed idee, ik zag alleen dat je er ook eieren voor nodig had, die waren niet in huis. Ik kwam een recept tegen zonder ei en nog chocoladevla ook, die moest ik maken! Hieronder het makkelijke recept!

Ingrediënten
1/2 liter melk (vol, halfvol of mager)
25 gram custardpoeder of maïzena
25 gram cacao
60 gram suiker

Bereiding
Meng custardpoeder, cacaopoeder en suiker, en roer hier met één deciliter koude melk een papje van.
Breng de resterende melk tegen de kook aan, en doe het papje al roerend erbij. De chocoladevla is binnen een minuut gebonden. Zet het vuur laag, en verhit de chocoladevla nog twee minuten terwijl je met de garde blijft kloppen. Giet de chocoladevla meteen over in een kom en bedek met plasticfolie om af te laten koelen (anders komt er een ‘vel’ op en geeft na het roeren weer klontjes). De chocoladevla is lekker met wat slagroom of banaan.

chocoladevla

Share Button

5 reacties op “Chocoladevla!

  1. Gek genoeg heb ik vaak choco mousse gemaakt maar nog nooit chocoladevla.. Lekker!

  2. VOor mij doen de banaantjes het. :-) Die maken het geheel er zo ontzettend lekker uitzien!

  3. Ooh lijkt me erg lekker! Dat ga ik ook eens maken.

  4. http://wp.me/p3EOZa-eL
    Ik heb je genomineerd!

  5. Lijkt me heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation