*Foodblogswap* Kaaskoekjes!

Ook deze maand doe ik weer mee met de foodblogswap. Ik heb de eer om te koken van Fun and Food, een creatieve kookblog van Maaike. Ze houdt van koken en freubelen in de keuken. Toen ik voor het eerst op haar blog kwam dacht ik gelijk: ‘hier ga ik de eerste traktatie voor Faas vandaan halen’. Super leuke en vooral originele ideeën. Dus moeders, allemaal even een kijkje nemen! Nu heb ik net geen traktatie nodig, maar er staan ook andere lekkere hapjes en drankjes op. Ik koos de kaaskoekjes, ik hou van kaas! Daan alleen niet. Dus ik maakte ze voor de visite. En wat bleek? Daan proefde ook en vond ze lekker! Zeker een keer maken dus.

Deze kaaskoekjes zijn niet gemaakt op basis van bladerdeeg, maar op basis van roomkaas, een verrassend ingrediënt, maar heerlijk en misschien wel iets gezonder!

Ingrediënten (voor ongeveer 20 koekjes)
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram roomkaas
20 gram roomboter
100 gram gerapte kaas
1 geklopt ei
kruiden en zaden, zoals sesamzaad, maanzaad, paprikapoeder, mosterd en dergelijke.

Bereiding
Werk de roomboter en roomkaas door het meel heen. Kneed de kaas door het deeg en zorg dat het goed verdeeld is. Voeg eventueel kruiden toe, zoals paprika of mosterd. Rol het deeg uit tot een halve centimeter. En steek koekjes uit. Leg de kaaskoekjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de koekjes met het eimengsel. Besprenkel de kaaskoekjes met de sesamzaadjes. Zet de kaaskoekjes 12 a 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Tip:
Je kan het deeg al een dag van te voren maken en pas in de oven doen als je het nodig hebt.

kaaskoekjes

Share Button

3 reacties op “*Foodblogswap* Kaaskoekjes!

  1. Ik was die visite en kan zeggen: ze waren lekker!! :)

  2. Lijkt me erg lekker!

  3. Andre on 21/01/2016 at 12:57 said:

    Lijkt me lekker we gaan het proberen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation