Tiramisu!

Ooit maakte ik een tiramisu, die was veel te waterig. Te veel koffie! Dat was jammer, want het is een heerlijk toetje. In Rotterdam eet je de lekkerste tiramisu bij onze favoriete Italiaan Angelo Betti! Ik moest toch eens een poging wagen om die te overtreffen en dat is gelukt, met een makkelijke tiramisu uit de Allerhande. Ik halveerde de hoeveelheden, want we waren met zijn vieren (Marieke en Johan kwamen gezellig eten), als ik de tiramisu voor acht personen had gemaakt was het zeker op gegaan! Lees hieronder het recept!

Ingrediënten (voor 8 porties)
1 pak lange vingers (175 gram)
250 ml sterke koffie
50 ml marsala (zoete Siciliaanse wijn)
4 eieren, gesplitst
75 g fijne kristalsuiker
2 bakjes mascarpone
1 bekertje slagroom (125 ml)
1 el cacaopoeder

Bereiding
Bedek de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers. Meng de koffie met de marsala en schenk de helft over de lange vingers in de schaal. Doe de eidooiers met 50 gram suiker in een kom. Klop met een mixer in 5 minuten tot een lichtgele crème. Roer de mascarpone in een ruime kom los met een vork. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone. Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers. Bestrooi met een laagje cacao. Doop de overige lange vingers 1 seconde in de rest van de koffie en leg ze in de schaal. Schenk de rest van het mengsel over de lange vingers in de schaal. Bestrooi de tiramisu met de cacao. Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

tiramisu

Share Button

3 reacties op “Tiramisu!

  1. Mmm er gaat niets boven een goede tiramisu.

  2. Mmmm hij was zó lekkerrr! Ik wil ‘m zeker ook eens maken, een vierpersoons bak voor twee. ;)

  3. Was een feestje het te maken en om op te eten!

    Groet van Git

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation