Deze salade wil ik jullie niet onthouden. Zeker niet nu het mooie weer nog even aanhoudt. Wij aten hem vanavond in alle rust toen Faas al naar bed was, met de balkondeuren open. Een heerlijke nazomeravond! Eigenlijk zou er nog een goed glas witte wijn bij moeten, die lieten wij achterwege (want genoeg wijn in de vakantie gedronken).
Ingrediënten (voor 2 personen)
1 ciabatta
Olijfolie
1 teen knoflook
1 rode ui in dunne ringen
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels yoghurt of kwark
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
2 Granny Smith appels
200 gram gerookte zalm
1 zak sla
Bereiding
Snijd ¼ van de ciabatta in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de blokjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en een teentje uitgeperste knoflook. Zet 10 minuten in de oven totdat de croutons mooi goudbruin zijn. Maak de dressing door de crème fraîche, yoghurt/ kwark te mengen met de mosterd en de honing. Halveer de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne plakjes (eventueel met de mandoline) en schep om met de dressing en de ui. Maak de borden op door de eerst de sla en daarna de appel met ui op het bord te leggen. Daarover de zalm en croutons. Lekker met de rest van het brood!
Eet smakelijk!
Ik maakte regelmatig iets soortgelijks. Is echt een zalige salade. Aanrader voor zalmliefhebbers!!
Appel en zalm, altijd een goeie combinatie :)
Gr. Julie
Volgens mij heb ik nog nooit zalm in combinatie met appel op. Ga ik proberen als ik een keer alleen thuis ben, want Johan lust geen zalm. ;)
Heb het ook pas ontdekt, zalm met appel. Echt top! Deze bordjes zien er geweldig lekker uit, Pien.
Vanavond gemaakt. Was lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Heel erg lekker!! En het vulde zó goed dat de krieltjes, die ik erbij gebakken had, de volgende keer achterwege ga laten.