Frisse rijstsalade met saté!

Een rijstsalade kan je natuurlijk ook in een ander seizoen dan de zomer eten. Als je er lekkere saté en wat pindasaus bij serveert, heb je een heerlijk warm gerecht. Ook lekker als lunchsalade. De saté maak ik altijd om de manier van mijn moeder. Varkenshaas in blokjes, gelijke delen ketjap en olie met een teentje knoflook. Een paar uurtjes marineren en rijgen op stokjes, de heerlijkste saté! (kan natuurlijk ook met kip). Lees hieronder het makkelijke recept van de rijstsalade. Verrassend lekker!

Ingrediënten (voor 2 personen)
200 gram rijst
1 komkommer
1 mango
1 avocado
100 gram cashewnoten
olijfolie
zout

Bereiding
Kook de rijst zoals op de verpakking staat beschreven. Snijd ondertussen de mango, avocado en komkommer in blokjes. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Giet de rijst af en laat afkoelen. Roer de mango, avocado en de komkommer door de rijst, ook de cashewnoten mogen erbij. Breng op smaak met wat olie en zout. Serveer de rijstsalade met de saté.

rijstsalade met sate

Share Button

2 reacties op “Frisse rijstsalade met saté!

  1. Ik heb nog nooit rijstsalade op, vind het zo gek, koude rijst.. Maar mango en avocado zijn altijd goed, dus misschien toch maar eens proberen.

  2. Lekker & makkelijk receptje! Je saté ziet er ook heerlijk uit trouwens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation