*Foodblogswap* Crispy spruitjesschotel!

Wat leuk! Ik mag deze maand koken van een blog van twee mensen. Van Tim en Marie Anne wel te verstaan. Zij hebben samen de heerlijke kookblog ‘you R cooking‘. Tim is de kok van deze blog, maakt de foto’s en houdt de site bij. Marie Anne vertelt wat ze wil eten, zoekt variaties op gerechten, is het testpanel en zorgt voor de kritische noot.

Ik koos voor de heerlijke wok spruitjes. Het is er weer weer voor en Daan is er gek op. Meestal eten wij ze gekookt, maar deze variatie was erg smakelijk. Crispy door de walnoten, gebakken spekjes en (oven)gebakken aardappeltjes. Heerlijk! Ik liet de druiven weg (daar zijn wij niet zo van, maar probeer gerust, toevoegen na de spruitjes) en voegde een teentje knoflook toe. Lees hieronder het recept van deze heerlijke spruitjesschotel!

Ingrediënten (voor 2 personen)
400 gram spruiten
1 teentje knoflook
500 gram aardappels
100 gram spekjes (optioneel)
50 gram walnoten
100 gram geraspte kaas
nootmuskaat
klontje roomboter en olie (ipv roomboter kun je ook vloeibare boter gebruiken)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden met de ovenplaat of schaal in de oven. Snijd de aardappels met schil in blokjes in 1 bij 1 cm. Spoel de aardappels even om. Zet een pannetje op laag vuur om de roomboter te smelten. (als je vloeibare boter gebruikt kun je deze stap overslaan). Giet vervolgens de gesmolten boter (of vloeibare boter) en wat olie over de aardappels en mix het goed door. Leg de aardappels op de plaat of in de ovenschaal. De aardappels moeten ongeveer 45 minuten de oven in tot ze mooi goud bruin zijn.

Maak de spruiten schoon, snijd de kontjes van de spruiten af en verwijder de buitenste blaadjes en leg ze in een kom.
Breek de walnoten in kleine stukjes en rasp de kaas.

15 minuten voor de aardappels klaar zijn in de oven kook je de spruiten 5-10 minuten tot ze beetgaar zijn. Bak de spekjes tot ze lekker knapperig zijn en laat ze op een keukenpapiertje uitlekken. Als de spruiten beetgaar zijn, giet je ze af. De aardappels zijn als het goed is ook bijna klaar (mooi goud bruin).

Pers het teentje knoflook uit en bak in de wok even aan in een beetje olijfolie. Doe de spruiten erbij wok ze kort terwijl je constant roert. Voeg de aardappels en spekjes  bij de spruiten in de pan. Schep de mix op een bord en strooi wat geraspte kaas en walnoten eroverheen.

Smakelijk!

crispy spruitjesschotel

Share Button

5 reacties op “*Foodblogswap* Crispy spruitjesschotel!

  1. Klinkt heerlijk, deze ga ik eens proberen!

  2. Wat een leuk idee Pien, weer eens iets anders met spruitjes. Ik ga hem bewaren.

  3. Ik lust dus echt GEEN spruitjes, haha… Wie weet op deze manier wel. ;)

  4. Pingback: De pan van Pien » Blog Archive Spruitjestaart met rookworst! » De pan van Pien

  5. Ingeborg van der Velde on 11/02/2014 at 10:54 said:

    Wat een heeeerlijk recept! Met de hele familie van gesmuld! Alleen heb ik de ovenschotel op mijn houten keukenblad laten staan en zat er een brand wond op het hout.. Heb toen een granieten keukenblad op aanrechtblad-graniet.nl gekocht! Ben er erg blij mee en ben niet bang meer om overschotels perongelijk te laten staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation