Broccolitaart!

Het plan was om deze taart met z’n tweeën te eten en een restje voor de volgende dag te bewaren. Totdat mijn lieve zusje belde. Zij en haar vriend konden best blijven eten, maar moesten dan wel wat brood en/ of salade meenemen. Zo gezegd, zo gedaan. Een paar uur later zaten we met z’n vieren aan deze heerlijke hartige broccolitaart.

Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gram broccoli, in roosjes
200 gram diepvries doperwten
6 plakjes deeg voor hartige taart
2 blikjes tonijn
1 bakje cherrytomaten
4 eieren
200 gram Griekse yoghurt
100 gram geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de broccoli in ruim water in 4 minuten beetgaar. Voeg de laatste 2 minuten de doperwtjes toe. Bekleed de vorm met bakpapier en de plakjes deeg. Verdeel de uitgelekte broccoli, doperwten, tonijn en tomaten over de deegbodem. Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de kaas, peper en eventueel zout naar smaak toe. Schenk dit over de taartvulling. Leg nog wat gehalveerde tomaatjes op de taart. Bak dan de broccolitaart in de oven en in ongeveer 35 minuten is hij goudbruin en gaar.

tonijntaart

Share Button

4 reacties op “Broccolitaart!

  1. Wow!
    Dat ziet er uit als een lekker taartje Pien. Mooi ook!

  2. Dat ziet er heerlijk uit! Ben gek op dat soort hartige taarten!

  3. Sofieke on 15/10/2013 at 11:45 said:

    Ik heb hem geproefd en hij was heerlijk!!

  4. gabriella on 04/11/2013 at 18:58 said:

    welk formaat vorm heb jij wel niet gebruikt? in de mijne paste het niet allemaal :-(. uiteindelijk alles in een ovenschaal gedaan…. hopelijk komt het goed.. iets te weining bladerdeeg ben ik bang. Staat nu in de oven, ben heel benieuwd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation