Garnalenrisotto met bosuitjes!

Altijd als ik trek heb in risotto kijk ik even op de blog van Marieke! De meeste receptjes van haar blog heb ik al eens gemaakt maar wilde nu iets nieuws. Ik keek dus op de site van de Albert Heijn (altijd genoeg inspiratie) en vond een recept met garnalen. Deze paste ik naar mijn eigen smaak aan. Zie hieronder het recept van mijn garnalenrisotto. Lekker met een groene, frisse salade!

Ingredi├źnten
500 ml visbouillon (van tablet)
2 eetlepels olijfolie
1 sjalot
200 gram risotto
50 ml witte wijn
200 gram garnalen
3 bosuitjes, in ringetjes
rucola
tomaatjes

Bereiding
Verhit 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalot 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 minuut mee. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alle bouillon gebruikt is. Laat de risotto afgedekt nog 4 minuten staan.

Verhit intussen de resterende olie in een koekenpan en roerbak de garnalen met de bosui in ongeveer 4 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de garnalenrisotto over de borden en schep de garnalen erop. Lekker met een groene salade van rucola met tomaatjes.

Eet smakelijk!

garnalen risotto

Share Button

3 reacties op “Garnalenrisotto met bosuitjes!

  1. Mmmm! Ik denk dat ik deze ook maar aan de risottoblog moet toevoegen!

  2. Gabriella on 22/10/2013 at 13:37 said:

    200 gram…. Risotto? 1e 200 gram staat niks achter

  3. Silke on 24/02/2014 at 12:07 said:

    Hmmmm, lekker deze risotto! Dat smaakt naar meer, volgende week een ander gerechtje met risotto uitproberen! Leuke website!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation