Bonenschotel met worstjes!

Een heerlijke herfstige bonenschotel uit de laatste Allerhande. Goed vullend en lekker van smaak. Het is een leuke variatie op de traditionele witte bonen in tomatensaus. Ik gebruikte in plaatst van een zak saus, tomatenblokjes. In plaatst van Catalaanse worstjes kan je natuurlijk ook gewone braadworsten of chipolata worstjes gebruiken. Wat ik zelf nog eens ga proberen is chorizoworst in plaats van Catalaanse worstjes.

Ingredi├źnten (voor 4 personen)
2 blikken limabonen
2 eetlepels olijfolie
6 Catalaanse worstjes
1 ui
2 teentjes knoflook
250 gram winterpeen geraspt of in blokjes
2 blikken tomatenblokjes
4 theelepels gedroogde oregano
40 gram croutons

Bereiding
Spoel de bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.Verhit de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de worsten in 5 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan. Bak in dezelfde pan op middelhoog vuur de ui, knoflook en winterpeen 3 minuten.
Doe de worsten terug in de pan en voeg de tomatenblokjes en oregano toe. Breng aan de kook en voeg de bonen toe. Laat op laag vuur zonder deksel 10 minuten stoven. Bestrooi de bonenschotel vlak voor het serveren met de croutons.

bonenschotel

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation