Mueslibrood met geitenkaas!

Een heerlijk receptje wat wel eens door de leerlingen bij mij op het werk gemaakt wordt. Elke week is er ‘Eetcafé de Lekkerbek’. Het personeel kan zich opgeven als vaste klant of je kan af en toe mee-eten. De leerlingen leren koken, maar ook rekenen (kassa) en sociale vaardigheden. Ze heten je netjes welkom, wensen je eet smakelijk en vragen achteraf of het gesmaakt heeft. En het smaakt altijd! Dit is één van mijn favorieten! Ik maakte hem laatst toen mijn ouders en zussen kwamen lunchen.

Ingrediënten (voor 4 personen, 2 boterhammen p.p.)
8 eetlepels appelstroop
2 eetlepels balsamicoazijn
300 gram zachte geitenkaas
8 sneetjes muesli-notenbrood
2 bosuitjes
1 appel, in dunne schijfjes

Bereiding
In een kom de appelstroop en balsamicoazijn door elkaar roeren. Geitenkaas van de korst ontdoen en verkruimelen. Besmeer de sneetjes mueslibrood met balsamicostroop en beleggen met de geitenkaas en schijfjes appel. Ik deed er nog wat bosuitjes op voor de kleur en smaak. Maar je kan er ook bijvoorbeeld wat veldsla of rucola tussen doen.

Eet smakelijk!

mueslibrood

Share Button

1 reactie op “Mueslibrood met geitenkaas!

  1. Paulien on 17/11/2013 at 22:01 said:

    Oh, dat lijkt me een heerlijke combi! En weer een nieuw idee voor de lunch. Toevallig heb ik nog een aangebroken pakje geitenkaas liggen waarvan ik nog niet wist wat ik ermee ging doen. Nu dus wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation