Pinda kruimelkoeken!

Voor Faas zijn verjaardag wilden we niet alleen een taart van marsepein van de banketbakker. Ik wilde ook wat zelf maken. Een week voor Faas zijn verjaardag zagen we op 24kitchen deze heerlijke koeken langskomen. Daan was gelijk verkocht. Hij houdt van pindakaas. Niet alleen op brood, maar ook op beschuit, ontbijtkoek, krentenbol enz. En hij eet pindakaas met allerlei ander beleg erop: hagelslag, vruchtenhagel of gestampte muisjes. Een echte pindakaas liefhebber dus. Rudolph noemde deze koeken Japies kruimelkoeken. Ik noem ze gewoon pinda kruimelkoeken, omdat er zooooveel pindakaas in zit. En ze waren heerlijk!

Ingrediënten:
Voor de kruimels
110 gram bloem
135 gram lichtbruine suiker
135 gram pindakaas
2 eetlepels boter

Voor de cake
90 gram pindakaas
2 eetlepels boter
120 gram lichtbruine suiker
2 eieren
180 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
180 ml melk
mespuntje zout
150 gram jam (ik gebruikte aardbeien, kan ook met bosvruchten)

Bereiding:
Voor de kruimels meng je de bloem met de lichtbruine suiker, pindakaas en de boter. Kneed goed door elkaar en wrijf tot kruimels.

Nu de cake! Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de pindakaas met de boter smeuïg in de mixer. Voeg de lichtbruine suiker toe. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg het bloemmengsel, de melk en een beetje zout toe en meng tot een glad beslag. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm. Verdeel de jam over het beslag en verkruimel daarover de pindakaaskruimels. Bak de koek in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Snijd de koek na het afkoelen in stukken. Bestrooi met poedersuiker.

pinda kruimelkoeken

Tip! Maak je eigen vlaggenlijn voor op je taart/ cake door een touwtje of koortje tussen twee rietjes of satéprikkers te knopen, maar met behulp van maskingtape vlaggetjes! 

Share Button

3 reacties op “Pinda kruimelkoeken!

  1. Yummy! Toen ik op instagram je foto met ingrediënten zag wist ik direct dat het pindakoeken zouden worden (geen idee waarom ;-)). Ik heb ze zelf ook eens gemaakt, wat zijn ze lekker zeg!

  2. Deze waren inderdaad heel erg lekker!

  3. Pingback: De pan van Pien » Blog Archive Pindakaaskoeken... Love it! » De pan van Pien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation