Romige groene asperges met champignons!

Dit vegetarische receptje is gebaseerd op een recept uit de Allerhande. Daar werd Boursin Cuisine gebruikt, ik gebruik niet graag pakjes en zakjes en maakte mijn eigen romige saus met crème fraîche. Lekker met gebakken aardappels, maar ook met pasta of rijst. Als je van vlees houdt kan je natuurlijk altijd nog kipblokjes toevoegen. Ook zijn deze romige groene asperges lekker met een stukje varkenshaas!

Ingrediënten (voor 4 personen)
4 eetlepels olie
900 gram aardappelschijfjes
500 g groene asperges
25 gram boter
400 gram champignons (in kwarten)
1 bospaddestoelenbouillontablet
250 gram crème fraiche
2 theelepels gedroogde tijm

Bereiding
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 10 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de houtachtige onderkant (ongeveer 3 centimeter) van de asperges. Verhit de boter in een hapjespan en bak de asperges en champignons 6 minuten op hoog vuur. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg de crème fraiche en de tijm toe. Laat 5 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Schep af en toe om.
Serveer de saus met de aardappelschijfjes.

romige asperges

Share Button

1 reactie op “Romige groene asperges met champignons!

  1. Bart de Jong on 14/04/2017 at 07:52 said:

    Dag Pien,

    Ik had wat groene asperges, kipkrokant schnitzels en gekookte aardappelen over en zocht een lekker recept om er wat mee te doen. Liep tegen dit recept aan en heb er mijn eigen interpretatie aan gegeven door het als een compleet “bijgerecht” bij de schnitzels te serveren. Mijn vrouw en mijn moeder, die biuj mij aten een meestal niet zo scheutig zijn met de complimenten, hebben gesmuld. Top!

    Met vrinedelijke groet,

    Bart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation