Blueberry muffins!

Als je zusjes op de thee komen vraagt dat om iets lekkers! Ik moest een keer lekkere blueberry muffins maken. Op internet vond ik dit recept van Koken met Karin, niet te zoet en lekker luchtig. En meteen een goede reden om mijn nieuwe Bloomingville weegschaal te gebruiken. Ik heb hem van Zalando, wisten jullie dat ze daar ook kookspullen verkopen? Ook de schattige muffin vormpjes komen daar vandaan. Leuk toch? Lees hieronder het heerlijke recept.

weegschaal

Ingrediënten (voor 12 kleine of 9 grote muffins)
150 gram blauwe bessen
200 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram suiker
75 gram gesmolten boter
2 dl melk
1 groot ei (of 1,5 gewoon ei)
1 forse theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
snufje versgemalen nootmuskaat
snufje zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef bloem, bakpoeder en zout boven een grote kom.
Doe suiker, kaneel, nootmuskaat en blauwe bessen erbij en schep door elkaar. Klop in een andere kom het ei los met de melk en de gesmolten boter. Giet dit bij de droge ingrediënten en schep met een pollepel snel door elkaar. Vooral niet mixen, en ook niet teveel roeren, er mag hier en daar een klontje meel overblijven. Vul een muffinvorm met 12 papieren cakevormpjes. Verdeel met twee lepels het deeg erover. Zet 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en gerezen zijn.

blueberry muffins

Share Button

4 reacties op “Blueberry muffins!

  1. Ze zien er echt geweldig uit. Ik ga deze ook eens proberen!

  2. Deze ga ik volgend weekend maken, ze lijken me heerlijk!

  3. Wauw ze zien er echt heerlijk uit! Ik eet suikervrij dus wat ik me afvroeg is ofdat je de suiker kan vervangen voor honing / agave siroop etc. heb jij hier ervaring mee? Liefs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation