Comfortfood: herfstrisotto!

Dit is echt mijn favoriete risotto recept! Paddenstoelen en Parmezaanse kaas is de perfecte combinatie als je het mij vraagt. De prei zorgt voor wat extra pit en vitamines. Je kan zelf paddenstoelen toevoegen die je lekker vindt. Ik gebruik meestal een mix uit de supermarkt met van alles en nog wat, de mascarpone maakt de herfstrisotto lekker smeuïg.

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 el olijfolie
1 uitje
1 prei in ringen
1 teentje knoflook
2 bakjes paddenstoelenmix
300 g risottorijst
150 ml witte wijn
750 ml bospaddenstoelenbouillon (van 2 tabletten)
125 g mascarpone
2 el tijmblaadjes
Parmezaanse kaas
rucola

Bereiding
Verhit de olie in een grote pan  met dikke bodem en fruit de sjalot. In een aparte een koekenpan bak je de prei met de knoflook. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd ze grof en bak ze 5 minuten mee, voeg hierna de tijm toe. Schep de risotto door de uitjes en bak 2 tot 3 minuten, tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen. Schenk de helft van de bouillon erbij, roer regelmatig. Voeg steeds een scheut bouillon toe. Schenk bij tot alle bouillon op is. Kook de risotto in 15-20 minuten gaar. Schep de mascarpone door de risotto en warm even mee. Meng ook de paddenstoelen erdoor. Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 5 minuten staan. Schep dan in 4 diepe borden met wat rucola en strooi de rest van de kaas erover.

Eet smakelijk!

herfstrisotto

Share Button

2 reacties op “Comfortfood: herfstrisotto!

  1. Hmmmm looks jummie! Mag ik ‘m toevoegen aan mijn risottoblog? :D

  2. Pingback: De pan van Pien » Blog Archive Bloemkoolrisotto met ham! » De pan van Pien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation