Makkelijke kippendijtjes!

Laatst mocht ik het kookboek ‘Bespaar met Jamie’ weggeven op De pan van Pien. Een hele gave winactie! Ik maakte zelf ook een recept uit het kookboek. Er staan makkelijke, lekkere en dus vooral budget recepten in. Jamie noemt dit recept ‘kleverige kip uit de oven zonder omkijken’. Ik kies voor een kortere versie. Makkelijk omdat alles in de ovenschaal gaat en er een heerlijke malse kip uit de oven komt. Lees hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 4 personen)
4 grote rijpe tomaten
2 rode uien
1 rode paprika
1 gele paprika
6  kippendijen, zonder vel (kipfilet kan ook)
4 tenen knoflook
½ bosje verse tijm
1 theelepels paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in een grote ovenschaal of braadslede. Snijd de uien in grove partjes, verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes, en doe ze samen met de kippendijen bij de tomaten.

Druk de tenen knoflook met de achterkant van je mes plat, leg ze in de schaal, pluk er de tijmblaadjes bij en strooi er het paprikapoeder over. Voeg de olie, balsamico azijn en een flinke snuf peper en zout toe. Hussel alles goed door elkaar en spreid het mengsel zodanig in de schaal uit dat er geen groenten op de stukjes kip liggen. Zet de schaal ongeveer 1 uur in de oven, of tot de kip goudbruin en gaar is. Keer de stukken kip gaandeweg een paar keer om en bedruip ze met het braadvocht uit de schaal. Zet de kip in de schaal op tafel en serveer er een frisse, groene salade bij en wat pasta bij.

Ik garneerde met Crazy Peas van Discover Fresh. Heerlijke frisse erwtenscheuten, dit maakte maakt het plaatje helemaal af.

makkelijke kippendijen

Share Button

2 reacties op “Makkelijke kippendijtjes!

  1. Peter van Gameren on 02/08/2014 at 17:40 said:

    Reeds 2 keer gemaakt en ik krijg alleen maar lof toegezwaaid.
    Bedankt Pien, ik lees op jouw site meer heerlijke gerechten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation