Kerstsalade!

Na de 3 amuses van afgelopen woensdag is het nu tijd voor het voorgerecht. Weer zo’n makkelijk recept wat snel klaar is en er toch super uitziet! Eén van de amuses is afgeleid van dit voorgerecht. Het is natuurlijk niet de bedoeling om deze na elkaar te serveren. Maar als je wat eendenborst over hebt van dit voorgerecht, zou je de volgende dag voor andere gasten de amuse kunnen maken. Dat kan je bijna bij alle voorgerechten doen. Een soepje? Serveer het in een klein glaasje en je hebt een amuse!

Voor deze kerstsalade heb ik gerookte eendenborstfilet gebruikt. Je kan natuurlijk ook eendenborstfilet zelf bakken, iets meer werk, maar net zo lekker!

Ingrediënten (voor 4 personen)
ongeveer 30 plakjes gerookte eendenborstfilet
zakje gemengde salade
2 plakjes ontbijtkoek
olijfolie
witte balsamicoazijn (of andere lekkere azijn)
zout en peper

Bereiding
Leg de sla op een mooi diep bord. Verdeel hier de plakjes eendenborstfilet over. Bijvoorbeeld vanuit het midden naar de rand en in het midden een plakje opgerold. Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de balsamicoazijn (naar smaak). Voeg peper en zout toe.
Rooster de ontbijtkoek in de broodrooster of even in een droge koekenpan. Snijd deze in blokjes. Laat afkoelen en serveer over de salade. Besprenkel met de dressing.

Eet smakelijk!

kerstsalade

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation