Op de huid gebakken zalm met erwtenpuree!

Het hoofdgerecht is aan de beurt! Ik maakte dit gerecht al een tijdje geleden. Toen ontstond het idee om een makkelijk, maar toch culinair kerstmenu te maken. Ik had het bord opgemaakt en dacht toen: ‘dit is ook een leuk kerstrecept’! Het ziet er mooi uit en is erg lekker. Als je niet van zalm houdt kan je er ook andere vis bij serveren, bijvoorbeeld witvis. Een goed stuk kip(penpoot) is ook lekker met erwten. Wij aten er gebakken aardappeltjes bij, maar pasta of rijst is ook heerlijk!

Ingrediënten (voor 4 personen)
4 zalmfilets (met huid)
450 gram doperwten (vers of uit de vriezer)
takje munt
3 flinke eetlepels crème fraîche
peper zout en olijfolie

Bereiding
Maak de doperwtenpuree. Kook de erwten 2-3 minuten. Pureer de erwten en de munt grof met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en roer de crème fraîche erdoor. Zet op een laag vuurtje totdat je de borden gaat opmaken.

Bak de zalm door een beetje olijfolie in de koekenpan te verwarmen. Bestrooi de zalm met peper en zout. Als de olie heet is, leg je de zalm met de huid naar beneden in de koekenpan. Je ziet de buitenkant van de zalm lichtroze worden. Als hij tot de helft roze is, keer je de zalm om. Bak kort aan deze kant. Is de zalm nog niet gaar, dan leg je hem weer op de huidkant. Ik bak de zalm tussen de 5-10 minuten niet helemaal door. Ik hou van een beetje rauw in het midden.

Schep een flinke lepel erwtenpuree op het bord. Leg hier de zalm op. Serveer met gebakken aardappels. pasta of rijst.

Smakelijk!

erwtenpuree met zalm

Share Button

1 reactie op “Op de huid gebakken zalm met erwtenpuree!

  1. Lijkt me heerlijk! En best simpel!
    Ga het zeker maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation