Wentelteefjes van kerstbrood!

De afgelopen week maakte ik voor de kerst verschillende amuses, een voorgerecht  en een hoofdgerecht. Nu is het tijd voor de laatste gang. Het dessert! Ook hier heb ik weer gekozen voor een makkelijk, lekker en goed uitziend gerecht. Ik verzon dit dessert zelf. Omdat ik de eieren was vergeten koos ik voor iets anders wat het een beetje smeuïg kon maken, ik koos voor banaan. Een verrassend lekkere combinatie bij de wentelteefjes van kerstbrood en het ijs. Ik gebruikte pecannoten/ karamelijs, maar kaneel- of vanille-ijs is ook lekker!

Ingrediënten (voor 4 personen)
4 sneetjes (oud) kerstbrood
100 ml melk
1 banaan
kaneel
boter
4 bolletjes ijs (bijv. vanille, karamel, kaneel enz.)
poedersuiker

Bereiding
Als de sneetjes kerstbrood niet oud zijn, leg ze dan een paar uur van te voren op een bord, zodat ze een beetje droog worden. Maak het mengsel door de melk en de banaan met de (staafmixer) tot een glad mengsel te maken. Breng op smaak met kaneel. Haal het spijs uit het brood. Zo zit er een gat in je brood (waar later het bolletje ijs in gaat).

Leg het brood even in het mengsel, zodat het mengsel zich goed in het brood zuigt. Zet een koekenpan op het fornuis en laat daarin een klontje (room)boter smelten. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin totdat ze knapperig zijn. Serveer op een mooi bord, leg een bolletje ijs in het gat en bestrooi met poedersuiker.

Eet smakelijk en fijne kerstdagen!

wentelteefjes kerststol

Share Button

1 reactie op “Wentelteefjes van kerstbrood!

  1. Pingback: Nieuwjaarshapjes 2015! - De pan van Pien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation