Feesttulband!

Allereerst wens ik jullie allemaal fijne kerstdagen! Vast al vol gegeten met allerlei lekkere dingen, maar deze heerlijke tulband wil ik jullie niet onthouden. De feesttulband kan je ook tijdens andere gelegenheden eten, niet alleen met kerst, maar bijvoorbeeld ook tijdens oud & nieuw. Doe er dan een zilveren of gouden strik omheen, lekker feestelijk!

Ingrediënten
200 gram rozijnen
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram zachte boter
200 gram witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
4 grote eieren
poedersuiker

Bereiding
Oven voorverwarmen op 175 °C. In een kom rozijnen omscheppen met 1-2 el bakmeel, zo zakken ze in het beslag minder snel naar de bodem. Rest van bakmeel boven andere kom zeven.
In beslagkom boter, basterdsuiker en vanillesuiker met mixer in ongeveer 10 minuten tot crèmekleurige, romige massa kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen.
Het zelfrijzend bakmeel in drie tot vier keer toevoegen en met spatel luchtig door beslag mengen. De rozijnen luchtig erdoor spatelen. Beslag overdoen in tulbandvorm en bovenkant gladstrijken. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en tulband in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar bakken (erin gestoken satéstokje komt er dan droog uit).

feest tulband

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation