Nieuwjaarshapjes 2013!

Het nieuwe jaar is er bijna! Op oudejaarsavond wil je natuurlijk feestelijke nieuwjaarshapjes serveren! In mijn archief staan al verschillende lekker hapjes. Denk eens aan kaaskoekjes, empanadas of mini geitenkaas spinazie quiches, maar ook de oude vertrouwde saucijzenbroodjes doen het altijd goed! Hieronder twee nieuwjaarshapjes. Niet alleen leuk voor oud & nieuw, maar ook als amuse of voorgerecht!

Ingrediënten (voor 6 avocado garnalen hapjes in glas)
2 rijpe avocado’s, geschild en pit verwijderd
1 bekertje zure room (125 ml)
2 el limoensap
5 takjes verse dille, fijngesneden
1 bakjes Hollandse garnalen

Bereiding
Pureer de avocado met een staafmixer. Roer er de zure room en limoensap door. Schep de dille door de crème. Breng op smaak met peper en zout. Vul 6-8 glaasjes met de crème en verdeel er de Hollandse garnalen over.

Tip: heb je avocado crème en garnalen over, serveer deze dan op een broodje (zie foto onder).

avocado garnalen hapjes

Ingrediënten (voor de sterretjes met champignons)
10 champignons
50 gram spekjes
knoflookboter
wit brood
uitsteek sterretjes of rondjes

Bereiding
Steek sterretjes of rondjes uit het brood. Rooster deze mooi, goudbruin in de rooster of in de grillpan. Verwarm ondertussen een koekenpan en bak hier de spekjes in uit. Laat even uitlekken op wat keukenpapier. Maak de koekenpan schoon en verwarm hierin de knoflookboter, bak hierin de champignons bruin totdat ze geslonken zijn. Meng de spekjes nu door de champignons en serveer op de broodjes.

Op een smaakvol en culinair 2014!

sterretjes champignons spekjes

Share Button

3 reacties op “Nieuwjaarshapjes 2013!

  1. Die sterretjes waren lekkerrr!

  2. Pingback: Nieuwjaarshapjes 2014! - De pan van Pien

  3. Pingback: Nieuwjaarshapjes 2015! - De pan van Pien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation