Romige lasagne met doperwten en spekjes!

Leuk om een keer een lasagne te maken met witte saus in plaats van rode saus. De bedoeling was eigenlijk om een lasagne carbonara te maken. Voor de vitaminen deed ik er doperwten door, daardoor werd de lasagne zoet en had het niets meer weg van een pasta carbonara. Maar desondanks niet minder lekker. Lees hieronder het heerlijke recept van de romige lasagne met doperwten en spekjes, lekker met veel groente!

Ingrediënten (voor 2-3 personen)
250 gram lasagne bladen
200 gram crème fraîche
250 gram spekjes
1 bakje champignons
1 ui
400 gram doperwten (ik gebruikte doperwten uit de vriezer)
geraspte kaas

Bereiding
Bak de spekjes uit in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Maak de koekenpan schoon en bak de ui en champignons (in plakjes) in een beetje olijfolie. Voeg de doperwten toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg de spekjes weer toe. Roer de crème fraîche door de spekjes en groente. Verwarm mee en breng op smaak met peper (waarschijnlijk is de saus al zout genoeg door de spekjes).

Vet een ovenschaal in met wat olie of boter. Allereerst schenk je een laag saus in de schaal, daarop de lasagne bladen, ga steeds zo verder, totdat je bij de laatste laag saus bent. Bestrooi met geraspte kaas en zet ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Lekker met een frisse tomatensalade!

Eet smakelijk!

romige lasagne

Share Button

1 reactie op “Romige lasagne met doperwten en spekjes!

  1. Ziet er lekker uit met de erwtjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation