Gezonde havermoutkoekjes!

Mijn goede voornemen is het gezonde eten weer oppakken. Voor december was ik erg goed bezig, minder snoepen, gezonde ontbijtjes enz. Minder suiker is altijd goed en wil nu ook kijken of ik naast fruit ook andere tussendoortjes zonder suiker kan eten. Vooral op het werk eet ik nog wel eens koekjes en daar moet verandering in komen. Nadat ik vorige week mijn voorraad lijn- en chiazaad weer had aangevuld vond ik dit heerlijke recept op de site van MiCook! Supergezonde havermoutkoekjes. Door de banaan lekker zoet en door de zaden en pitten vol van smaak! Daarnaast vult het enorm goed, dus kan je weer een tijdje vooruit! Een echte aanrader dus!

Ingrediënten (voor ongeveer 16 koekjes)
100 gram havermout
2 rijpe bananen, gepureerd
bij elkaar ongeveer 35 gram lijnzaad, chiazaad en pompoenpitten (of 35 gram andere zaden of noten)
10 gram honing

havermoutkoekjes 1

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Prak de bananen goed met een vork. Doe de geprakte bananen in een kom en roer er de havermout, zaden, pitten en honing erdoor. Meng het geheel goed door. Leg met een eetlepel ongeveer 16 koekjes op de met bakpapier beklede bakplaat (druk ze eventueel wat plat met de bolle kant van een lepel) en bak de havermoutkoekjes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Volgende keer maak ik havermoutkoekjes met kokos of walnoten! Je kan naar hartenlust variëren! Smakelijk!

havermoutkoekjes

Share Button

5 reacties op “Gezonde havermoutkoekjes!

 1. Sofieke on 06/01/2014 at 22:35 said:

  Lekker!! Ik ga deze zeker een meer maken!

 2. Leuk! :)

  Ik ga jouw versie ook een keer maken! Ze zien er echt heerlijk uit!

 3. Heerlijk recept, klinkt goed en lekker gezond. Ik eet graag suikervrije tussendoortjes, dus goeie tip!

 4. Esther on 10/03/2014 at 19:23 said:

  Heerlijk! Ik heb ze deze week ook mee naar school :)

 5. Pingback: Elsbeth schrijft | [Elsbeth kookt] Goede voornemens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation