Voor de kookclub zocht ik laatst een culinair recept van het seizoen. Bij de kookclub is het altijd leuk als er een onbekend ingrediënt of iets heel exclusiefs in de gerechten zit. Dit recept kwam ik tegen op de site van 24kitchen. Ik zag de aardperen en dacht: ‘dit ga ik maken’. Verder ziet het er ook supermooi uit! Een erg verrassend lekker recept. Het is even een gepriegel met de chorizobakjes, maar het resultaat is geweldig! De pittige smaak van de chorizobakjes smaakt heerlijk bij de aardse smaak van de aardperen en paddenstoelen, de zoete uiencompote maakt het helemaal af.
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 ei
12 plakken dungesneden chorizo (in het schap bij de vleeswaren)
500 gram aardperen (kan ook met aardappels)
50 ml room
flinke klont roomboter
250 gram paddenstoelen
1 teentje knoflook
3 uien
3 eetlepels azijn (witte wijn of witte balsamico)
3 eetlepels bruine basterdsuiker
Bereiding
Maak de uiencompote door de uien in dunne ringen te snijden. Verwarm wat boter in de koekenpan, bak de uien 2 minuten. Voeg de basterdsuiker en de azijn toe. Zet ongeveer 10 minuten op een laag pitje tot dat de compote ingedikt is.
Voor de chorizobakjes Verwarm je de oven voor op 170 ºC. Zet de cupcaketray omgekeerd op een bakplaat. Vet de cupcaketray in met olie. Knip voor elk bakje een stuk bakpapier, maak ze een beetje vochtig en kneed ze in elkaar zodat ze een beetje soepel worden. Plak het bakpapier op de vormpjes. Splits het ei en klop het eiwit los. Smeer het bakpapier in met het eiwit. Bedek ze met drie plakken chorizo. Smeer de chorizo in met eiwit. Bak de chorizobakjes circa 10 minuten in de oven tot ze krokant zijn. Laat de chorizobakjes buiten de oven afkoelen op de vormpjes, haal ze daarna van de vormpjes af, verwijder het bakpapier en laat de chorizobakjes uitlekken op keukenpapier.
De aardperenpuree maak je door de aardperen te schillen en ongeveer 15-20 minuten te koken in water met een beetje zout. Als de aardperen gaar zijn giet je ze af en meng je ze met de room en de boter, stamp een grove puree en houd warm.
Bak de paddenstoelen met een teentje knoflook. Houd ook deze warm.
Maak de borden op door een chorizobakje in het midden van het bord te zetten. Schep er twee eetlepels aardperenpuree in. Hierover verdeel je de paddenstoelen en een flinke lepel uiencompote. Garneer eventueel met een takje kruiden. Lekker met wat olijfolie en peper op het bord.
Eet smakelijk!
Hey There. I found your blog the usage of msn. That is a really
neatly written article. I’ll be sure to bookmark it
and return to read more of your helpful info. Thank you for the post.
I’ll definitely return.
Here is my web page … apps.newburnbakehouse.com
(Sam)