Avocado burgers!

Met nog wat hamburgers en ovenfrietjes in de vriezer moet je toch wat leuks kunnen maken? Zeker weten! Maak eens deze heerlijke avocado burgers! Lekker met avocado, uitgebakken spek en uitjes. Je kan hierin ook eindeloos variëren. Gebruik eens gegrilde paprika’s en een pepertje voor een Mexicaanse versie. Of mozzarella en basilicum voor een Italiaanse twist. Je kan ook een mini-versie maken voor tijdens een borrel of feestje.

Ingrediënten (voor 4 personen)
4 hamburgers
1 avocado
8 plakjes ontbijtspek
2 uien
eventueel cheddar cheese (of andere smeltkaas)

Bereiding
Bak de plakjes ontbijtspek uit. Snijd de uien in halve ringen en bak deze zacht in een beetje olie of boter. Snijd de avocado op deze manier in plakjes. Leg even apart. Bak de hamburger in ongeveer 5-10 minuten gaar. Als je er kaas op wilt, leg dan na 5 minuten een plakje cheddar cheese op de hamburger en laat smelten. Maak de hamburgers op door op de hamburger (met kaas) de spek, avocado en ui te leggen.

Lekker met (oven)friet of gewoon op een broodje! Eet smakelijk!

avocado burgers

Share Button

3 reacties op “Avocado burgers!

  1. Annelies on 19/01/2014 at 22:33 said:

    Mmmmmmm lekker lekker

  2. Pingback: Wat eten wij deze week | Suavemente

  3. Pingback: Capreseburger! | De pan van Pien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation