Pizzarolletjes caprese!

Afgelopen weekend kwamen Johan & Marieke eten! Altijd gezellig en dit keer vol verhalen over hun vakantie op Curaçao. Zij namen wat stokbrood en smeersels mee, wij zorgden voor een pan soep en nog wat lekkers! Tegenwoordig ben ik ook te vinden op welke.nl (een soort Pinterest). Hier plaats ik niet alleen foto’s, maar doe ik ook super veel inspiratie op. Waaronder deze pizzarolletjes. Ik heb er zelf een twist aan gegeven door er mozzarella en basilicum aan toe te voegen, heerlijke en makkelijke pizzarolletjes caprese!

Ingrediënten (voor 12 rolletjes)
1 kant en klare pizza bodem met saus (te vinden in het koelvak)
1 bolletje mozzarella
een aantal takjes basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het pizzadeeg uit op het aanrecht met wat bloem. Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze aan de korte kant van de pizza naast elkaar. Leg hierop de blaadjes basilicum. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout.

Rol nu de pizza op vanaf de belegde kant. Er kan wat saus aan de zijkanten uitkomen. Rol stevig op en snijd met een broodmes de rol in 12 plakjes.

Bestrijk een muffinvorm met wat olie of boter (als je deze niet hebt, dan bekleed je de bakplaat met wat bakpapier). Leg de rolletjes in de muffinvorm (of op de bakplaat). Zet ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.

Variatietips:
– probeer ook eens met ham of salami, andere soorten kaas of groente! Net als bij een gewone pizza!
– ook leuk op een stokje en dan serveren in een glas!

pizzarolletjes caprese

Share Button

11 reacties op “Pizzarolletjes caprese!

  1. Ik vond dit dus echt heel erg leuk en lekker!

  2. Hmmmm lekker!

  3. Ik blijf ook maar gewoon naar dat plaatje kijken.. ;) Wat zouden nog meer goede ingrediënten voor dit gerecht zijn?

  4. Je kunt ze ook maken voor bij de koffie/thee: doe er dan suiker, kaneel en rozijnen op. De mogelijkheden zijn ongekend hiermee ;-)

  5. Hmm jamm, dit soort hapjes zijn altijd zo lekker he!
    Zelf maak ik wel eens iets soortgelijks, namelijk een soort pizzarolletjes van croissantdeeg met pesto. Binnen notime weg!

  6. Deze rolletjes zijn vast heel lekker! Ik ga ze zeker eens maken!

  7. Wat een gaaf idee, heel origineel en vast super lekker!

  8. Zill on 22/03/2014 at 19:52 said:

    Lijkt me heerlijk, en niet onbelangrijk voor een feestje …. snel klaar !
    Zijn ze koud ook goed te eten, en kan het een dag van tevoren ?

  9. Pingback: FOODIE: Nieuwe-receptjes-testen-tijd | My version of events

  10. Petra on 09/09/2016 at 13:26 said:

    Als je ze van te voren maakt op hoeveel graden en hoe lang zou je ze dan moeten opwarmen de dag erna?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation