Spruitjestaart met rookworst!

Ik hou best van spruitjes, maar dan niet gewoon met aardappels. Er moet wel wat lekkers mee gedaan worden. Eerder maakte ik al een heerlijke crispy spruitjeschotel. Een collega vertelde mij laatst in de trein (wij wisselen altijd recepten uit in de trein, erg handig!) dat ze deze lekkere spruitjestaart had gemaakt, ze vond deze in de Allerhande. Dit moest ik eens maken met een vriend als spruitjesliefhebber. Het was heerlijk, de worst en de kaas maken het lekker pittig en de appel een beetje zoet!

Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart
500 gram kleine spruitjes
1 appel
1 rookworst
1 ui, gesnipperd
4 eieren
200 ml melk
150 gram geraspte oude kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bedek de quichevorm met het deeg. Kook de spruiten in 5 minuten beetgaar. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Snijd de worst in plakjes. Verdeel de spruiten, appel, worst en ui over de deegbodem. Roer de eieren los met de melk en de kaas. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schenk over het mengsel in de quichevorm. Bak de spruitjestaart in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Ook lekker om de volgende dag (koud of warm) als lunch te eten!

Smakelijk!

spruitjestaart

Share Button

3 reacties op “Spruitjestaart met rookworst!

  1. Lijkt mij erg lekker. Ik houd erg van spruitjes & van quiches dus een goede combi ;)

  2. Ik vind spruitjes heerlijk. Dit zal dus ook snel op tafel komen.

  3. Ohh ik lust echt geen spruitjes, hahaha. Maar misschien op deze manier wel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation