Bloemkoolrisotto met ham!

Er staan al verschillende lekkere risotto’s op mijn blog. Bijvoorbeeld de klassieker met paddenstoelen, of de frisse citroenrisotto met zalm en zelfs een zoete risotto. Een risotto met bloemkool had ik nog niet. Ik bedacht wat er lekker zou passen bij bloemkool, ik kwam op ham en kaas! Deze bloemkoolrisotto moet je echt eens proberen!

Ingredi├źnten (voor 2 personen)
150 gram risottorijst
1 kleine bloemkool
1 ui
100 ml witte wijn
750 ml bouillon (ik nam runderbouillon)
200 gram hamblokjes
Parmezaanse kaas
peterselie
peper en zout

Bereiding
Snijd de bloemkool in kleine, hele kleine roosjes/ stukjes. Bijna tot het kruimelig is.
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit het uitje. Schep de risotto door het uitje en bak 2 tot 3 minuten, tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen. Schenk de helft van de bouillon erbij, roer regelmatig. Voeg steeds een scheut bouillon toe. Voeg de bloemkool toe als de helft van de bouillon op is. Kook de risotto in 15-20 minuten gaar. Voeg als laatste de hamblokjes en kaas naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de peterselie.

Eet smakelijk!

bloemkoolrisotto

Share Button

2 reacties op “Bloemkoolrisotto met ham!

  1. Deze kende ik nog niet maar lijkt me super. Hij komt zeker snel op tafel!

  2. Oh wat origineel! Ik heb al een tijdje geen bloemkool op, vind het zo’n flauwe groente, maar op deze manier vind ik het vast erg lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation