Sachertorte!

Het recept van sachertorte is geheim en komt uit Oostenrijk. Of hij net zo lekker is als de echte zou ik dus niet weten. Maar hij was heer-lijk! Een zachte cake met lekkere zoete, knapperige chocolade glazuur. Gevuld met abrikozenconfiture. Zo mooi glad als Rudolph kreeg ik hem niet, maar zo heeft het ook wel wat. Kijk niet naar de hoeveelheid suiker en chocolade, want je krijgt het spontaan op je heupen! ;)

Ingrediënten
Voor de cake:
120 gram pure chocolade
120 gram zachte boter
6 eieren
40 gram poedersuiker
160 gram suiker
120 gram bloem

Vulling en glazuur:
300 gram abrikozenconfiture
450 gram suiker
180 gram water
375 gram pure chocolade

Bereiding
Cake:

Hak 120 gram chocolade en smelt deze in ongeveer 2 minuten in de magnetron op 600W of au bain marie. Smelt de boter in 1 minuut op 600W of in een pannetje. Splits de eieren en meng de eidooiers met de chocolade, boter en poedersuiker en mix dit met de staafmixer tot een gladde massa. Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker in gedeelten toe en klop tot er stijve pieken ontstaan. Meng om en om gedeeltes eiwit en bloem door de chocolade en spatel dit goed door. Beleg de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Bak de cake ongeveer 55 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C onder- en bovenwarmte en laat afkoelen.

Snijd de afgekoelde taart doormidden, bestrijk hem met de abrikozenconfiture en leg de taarthelften weer op elkaar.

Verwarm de overige confiture en bestrijk de hele taart met behulp van een kwast.

Glazuur:
Breng voor het glazuur het water met de suiker aan de kook en voeg de chocolade toe. Kook het glazuur tot 110 °C (als je het niet kan meten, ga dan uit van ongeveer 5-10 minuten koken) en giet het door een zeef. Schenk een derde van het glazuur op het aanrecht en tableer (met een paletmes voorzichtig uitwrijven) tot deze dikker en lichter van kleur wordt. Ik deed dit op een bord met een spatel. Schenk weer terug in de pan en herhaal dit nogmaals. Zet de taart op een rooster en schenk het glazuur erover, zodat de hele cake bedekt is. De overige glazuur kan je gewoon nogmaals gebruiken, maar je hebt altijd extra nodig om de taart mooi bedekt te krijgen.

Laat de chocolade uitharden en snijd in punten. Lekker met verse slagroom!

sachtertorte

Share Button

1 reactie op “Sachertorte!

  1. Mijn man heeft het steeds over deze taart. Hij nam deze vaak tijdens wintersport.
    Binnenkort dus maar eens proberen te maken voor heb, want het ziet er erg lekker uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation