Pindakaaskoeken… Love it!

Op het blog van Sanne zag ik vorige week deze heerlijke pindakaaskoeken verschijnen, die moest ik maken! Want zoals ik al eerder schreef is Daan gek op pindakaas! Dus besloot ik, terwijl hij aan het hardlopen was, deze koekjes voor hem te bakken. Toen hij terugkwam stond er hele schaal op hem te wachten. Omdat ik in de Valentijn stemming was en zoveel van hem hou, drukte ik op elk koekje de stempel ‘Love’.  Verras je Valentijn vrijdag dus met deze heerlijke koekjes (tenzij hij een pinda allergie heeft natuurlijk..).

Ingrediënten
125 gram bloem
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
100 gram boter, op kamertemperatuur
100 gram suiker
100 gram basterdsuiker
1 ei
1/2 theelepel vanille extract
250 gram pindakaas (niet een te smeuïge pindakaas)

Bereiding
Meng zout, bakpoeder en baksoda met de bloem in een aparte kleine kom. Doe de suikers en de boter in een kom en meng deze met een keukenmachine of handmixer tot een romig geheel. Voeg het ei en het vanille extract toe. Voeg in delen het bloemmengsel toe en meng weer tot een geheel. Voeg als laatste de pindakaas toe (ik had een te smeuige pindakaas waardoor mijn deeg te dun was, na het toevoegen van bloem was deze weer goed). Bedek de kom met folie en zet het deeg voor ongeveer een tot twee uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op een bakplaat.

Schep met een eetlepel een beetje deeg uit de kom en draai er een bal van. Leg de bal op de bakplaat en druk hem een beetje plat. Herhaal dit tot je bakplaat vol is.

Doe de koekjes ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven, afhankelijk van je oven. Als ze mooi gebruind zijn aan de buitenkant en nog wat bleekjes aan de binnenkant zijn ze klaar. Laat ze eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen, verplaats ze dan met bakpapier en al naar een rooster en laat ze daar verder afkoelen. Dan kan je weer verder met de bakplaat voor eventueel de volgende ronde koekjes.

Fijne Valentijn!

pindakaaskoeken

Share Button

2 reacties op “Pindakaaskoeken… Love it!

  1. Zien er lekkere koekjes uit voor het 4-uurtje! :)

  2. Mmmm! Ze zien er iig heel mooi uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation