Aardappel-preisoep met bacon!

Dit is mijn eerste blog vanaf de ‘nieuwe’ pan van Pien! Een frisse lay-out en logo. Met dank aan Marieke voor de lay-out en Angelina van Eunoia Studio voor het logo. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! 

Zelf soep maken is zo makkelijk en zo lekker! Dit recept past helemaal bij de tijd van het jaar. Van deze soep krijg je het lekker warm (ook al is het buiten niet zo koud, maar toch) en vult goed. De basis bestaat uit aardappelen, groente en bouillon. Ok, de bacon maakt het niet zo gezond, maar je kan het ook zonder bacon eten, of bijvoorbeeld met reepjes gerookte kipfilet. En de crème fraîche kan je eventueel weglaten!

Ingrediënten (voor 4 personen)
750 gram kruimige aardappelen
4 eetlepels olijfolie
4 preien, in ringen
3 vleesbouillontabletten
150 gram bacon
1 beker crème fraîche
bosje bieslook

Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak de aardappel en prei 5 minuten op laag vuur. Schenk er anderhalve liter water bij, voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 minuten
Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de plakjes bacon in 3 minuten bruin en krokant. Leg ze op een stuk keukenpapier. Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schep de soep in 4 diepe borden. Verdeel de bacon erover en bestrooi met de bieslook. De aardappel-preisoep is lekker met donkerbruin brood.

Eet smakelijk!

aardappel preisoep

Share Button

4 reacties op “Aardappel-preisoep met bacon!

  1. Mooie nieuwe, frisse layout hoor! Logo is ook erg leuk geworden! Fijn zo’n nieuw jasje he:) Ik zie overigens dat je nog een link hebt naar m’n oude pagina onder ‘inspiratie’, Food Love and Happiness is tegenwoordig te vinden op http://www.foodloveandhappiness.nl :)

  2. Hij is echt heel goed gelukt, al zeg ik het zelf, haha. :) Blij dat je er blij mee bent, veel blogplezier gewenst! XXX

  3. WOW!!!!

    Supermooi Pien, je site ziet er helemaal Profi uit joh!
    Goed gedaan hoor dames!

    X mireille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation