Vispotje!

Vroeger aten wij op vrijdag bijna altijd vis, want vrijdag was visdag. Dat komt volgens mij van de Katholieken. Mijn moeder maakte altijd lekkere visreceptjes. Kabeljauw met tomaat, kaas en botersaus uit de oven was één van mijn favorieten. Soms deed ze makkelijk en haalde ze bij de visboer een lekker vispotje. Dat was altijd erg lekker, Hollands (met mosselen, garnaaltjes) of Italiaans (met tonijn, zalm en Italiaanse kruiden). Sinds ik niet meer thuis woon eten wij ook regelmatig vis en niet perse op vrijdag! Vis is gezond en lekker. Ik ging op zoek naar mijn ideale recept voor een vispotje. Heerlijk fris met venkel en courgette (je kan in principe alle groente gebruiken).

vispotje collage

Ingrediënten (3-4 personen)
500- 600 gram vis (schelvisfilet, zalm, garnalen)
1 courgette
1 venkel
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 pakje gezeefde tomaten
100 gram crème fraîche
peterselie
100 gram geraspte kaas
paneermeel
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrooi de visfilets met zout en peper en leg ze in een ovenschaal. Snijd de groenten fijn en voeg ze bij de vis. Vermeng de gezeefde tomaten met driekwart van de crème fraîche. Pers er de twee tenen knoflook in uit. Doe ook de saus in de ovenschaal. Voeg ook de peterselie toe. Vermeng de geraspte kaas met de paneermeel en het laatste restje creme fraiche en verdeel dit over de inhoud van de ovenschaal. Zet ongeveer een half uur in de oven.
Lekker met pasta of aardappels. Wij aten het met wat Turks brood.

Eet smakelijk!

vispotje

Share Button

3 reacties op “Vispotje!

  1. Marja on 22/02/2014 at 19:50 said:

    Staat in de oven!! En ruikt al lekker! Bedankt voor het recept!

  2. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n visfanaat, maar dit recept lijkt me heel erg lekker zeg! Het lijkt me ook erg lekker bij rijst. Ik denk dat ik dit binnenkort eens ga maken, dankjewel voor het recept!

  3. Pingback: Vislasagne! | De pan van Pien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation