Huisgemaakte kipburgers!

Waarom kant-en-klare kipburgers kopen als je ze ook zelf kan maken? 100x lekkerder en je weet wat er in zit. Niet van die bij elkaar gedrukte ‘meuk’ met een korstje. Moeilijk is het niet, vieze handen krijg je er wel van. Ik maakte ze zonder korstje, maar je kan eenvoudig door de burgers door bloem, ei en paneermeel (of cornflakes) wentelen en je hebt heerlijke burgers met een korstje. Wij aten er aardappelsalade bij!

Ingrediënten (voor 4 burgers)
400 gram kipfilet
2 bosuitjes
1 limoen
1 ei
paneermeel
peterselie
peper en zout

Bereiding
Snijd de kipfilet in stukken. Maal fijn in de keukenmachine of hakmolen. Als je deze niet hebt, snijd dan hele kleine blokjes (je kan eventueel ook kipgehakt nemen). Snijd de bosuitjes in ringetjes en meng samen met het ei door de kip. Voeg hierna het paneermeel toe totdat het een mooi en niet te ‘nat’ mengsel is. Snijd de peterselie klein. Breng het kipmengsel op smaak met de peterselie, peper, zout en limoensap.

Maak 4 mooie burgers en bak deze 10-15 minuten in een beetje boter en/ of olie.

Lekker met aardappelsalade, frietjes of rijst. Serveer er bijvoorbeeld een knoflooksausje bij! Eet smakelijk!

kipburgers

Share Button

6 reacties op “Huisgemaakte kipburgers!

 1. Mmmm looks yummie!

 2. Petra on 24/02/2014 at 10:20 said:

  hmmm het klinkt heerlijk, ik moet eerlijk bekennen dat ik tegenwoordig aan het afstappen ben van al die kant en klare brokken en dat dit echt heel goed bevalt en dat ik met dit soort receptjes, best veel leer…leuk!

 3. het klinkt heerlijk en weer eens een andere manier van kip eten

 4. Ziet er lekker uit!
  Ik maak tegenwoordig ook steeds meer zelf burgers. Tot nu toe alleen vis en groente variaties geprobeerd. Maar deze kip versie ga ik ook eens proberen.

 5. Pingback: Capreseburger! | De pan van Pien

 6. Priscilla on 12/06/2014 at 22:05 said:

  Heerlijk gerecht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation