Pastataart!

Vandaag liep Daan een 10 km run in de buurt. De avond ervoor wil hij dan altijd pasta eten, zo gezegd zo gedaan. Dacht ik, want we kregen eters en dan vind ik pasta zo ‘gewoon’. Ik ging dus op zoek naar een leuk en origineel pastarecept. Op internet stuitte ik al snel op een pastataart. Ik kwam verschillende tegen, een bolognese, een carbonara enz. Ik ging voor een eigen variatie. Een met allerlei verschillende groente en ham. Met als binding ei met room en kaas (zoals in een quiche eigenlijk). Makkelijk van te voren te maken en lekker! Lees hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram pasta
4 eieren
100 ml slagroom
100 ml melk
1 zakje geraspte kaas
250 gram hamblokjes
1 bakje champignons
1 prei
peper en zout

Bereiding
Kook de pasta gaar. Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes. Bak beide groente in een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Maak ondertussen het ei mengsel. Breek de eieren boven een kom, voeg de melk en de room toe. Roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng in een grote schaal door de groente, ei mengsel, ham en helft van de kaas. Roer alles goed door elkaar. Doe bakpapier in een springvorm en doe alles in de springvorm. Bestrooi met de rest van de kaas en zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Haal de taart uit de oven en verwijder de springvorm. Serveer op een mooi bord en snijd in punten.

Lekker met een frisse komkommersalade! Eet smakelijk!

pastataart

Share Button

4 reacties op “Pastataart!

  1. Oew, lijkt me heerlijk!

  2. Petra on 03/03/2014 at 11:13 said:

    wat leuk om te maken….

  3. Een keer pasta op een andere manier. Het lijkt me heerlijk

  4. Ietsje on 21/04/2017 at 14:54 said:

    Gaan we zeker doen, zag het vandaag ook op 24 kitchen met Jami Oliver!!
    Jum Jum…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation