Bananenbrood met amandelen!

Bananenbrood! Het is een hype onder (food)bloggers, er zijn al heel wat soorten en maten langsgekomen. Crispy door de lekkere noten en smeuïg door de Griekse yoghurt. Er zit geen suiker in dus een super gezond tussendoortje. Ik kwam op het recept via Marieke, die het recept weer op het blog van Annemerel heeft gelezen. Annemerel deed er blauwe bessen in, ik heb deze weggelaten, waar ik achteraf spijt van heb, volgende keer doe ik ze erin. Ook gebruikte ik amandelen in plaats van pecannoten.

Ingredieten
140 gram bloem
100 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
300 gram geprakte (rijpe) banaan
3 eieren
150ml Griekse yoghurt
2 eetlepels agave siroop (of honing)
25 gram gehakte (pecan)noten

bananenbrood

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de bloem met het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout. Mix in een andere kom de geprakte banaan met de eieren, Griekse yoghurt en agave siroop. Roer de natte door de droge ingrediënten. (Wil je blauwe bessen in je brood? Meng dan op dit moment voorzichtig 100 gram blauwe bessen door je beslag). Doe de mix in een cakevorm. Strooi de gehakte pecannoten eroverheen. Laat 1 uur en 10 minuten op 160 graden in de oven bakken.

Smakelijk! (ook lekker met een beetje pindakaas!)

Share Button

7 reacties op “Bananenbrood met amandelen!

 1. Janneke_v on 17/03/2014 at 14:21 said:

  Lijkt me heerlijk! Deze ga ik zéker ook eens proberen!

 2. Joëlle on 18/03/2014 at 18:31 said:

  Lekker! Maar zelfrijzend bakmeel én bloem én bakpoeder, kun je dan niet ook 240 gram bloem gebruiken met wat extra bakpoeder? Zelfrijzend bakmeel is toch een mengsel van bloem en bakpoeder?

  • Hoi Joelle, in het originele recept wordt 100 gram speltbloem gebruikt, dat had ik niet, dus heb ik het vervangen door gewone bloem. Maar je kan natuurlijk ook 240 gram bloem met wat zelfrijzend bakmeel gebruiken, klopt!

 3. Petra on 19/03/2014 at 18:58 said:

  Het lijkt mij heerlijk, maar ik moet eerlijk bekennen …als ik alles ga maken wat ik er lekker uit vind zien of vind klinken, ben ik binnen no time tonnetje rond!

 4. Carmen on 20/03/2014 at 21:08 said:

  Hij komt net de oven uit. Helaas wel te donker….de jouwe ziet er een stuk lekkerder uit….maar we gaan hem straks aansnijden dus ben benieuwd.

 5. Wat leuk dit! Heerlijke en afwisselende recepten. Zelf ben ik op zoek naar wat gezonde recepten en vind je blog erg geschikt, ik ga je volgen!

  liefs Mireille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation