Vislasagne!

Laatst maakte ik een heerlijk vispotje. Zo lekker en ik bedacht me toen dat we vaker vis moeten eten. Het is gezond, vol goede vetten en vitaminen. Via twitter kwam ik op dit fijne recept uit de Allerhande. Ik heb de hoeveelheden wat aangepast, zodat je een goede ovenschaal vol hebt voor 3-4 personen. De vislasagne smaakt erg fris door de prei en de dille. Door de mascarpone en de bechamelsaus wordt hij vol en romig!

Ingrediënten (voor 3-4 personen)
50 gram boter
40 gram bloem
500 ml visbouillon (van tablet)
1/2 bakje dille, fijngesneden
2 preien, gewassen
125 gram mascarpone
250 gram groene lasagne
300 gram kabelkauwfilet (of andere witvis)
50 gram gerookte zalm
125 gram roze garnalen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt voor de bechamelsaus 40 gram boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend 5 minuten garen. Voeg de bouillon geleidelijk toe als de bloem begint te kleuren. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten koken. Roer regelmatig. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de prei in halve ringen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de prei 3 minuten op laag vuur. Meng de mascarpone erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Schenk een dunne laag bechamelsaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen en van de prei. Bedek met lasagnebladen, de kabeljauwfilet, peper en zout naar smaak en wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, van de prei, de zalm en nog wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, de rest van de prei, de garnalen en de rest van de bechamelsaus.

Bak 35-40 minuten in de oven. Garneer eventueel met extra takjes dille. Lekker met een glas witte wijn!

vislasagne

Share Button

6 reacties op “Vislasagne!

 1. Sanne on 18/03/2014 at 23:00 said:

  Hmm wat lekker zeg!
  Maar valt dit niet erg zwaar door de mascarpone ?

 2. Ja dat ga ik eens maken. Ziet er weer een heerlijk alternatief uit.

 3. André on 11/10/2015 at 10:42 said:

  Wat een verrukkelijk recept. Die drie verschillende vislagen erg lekker.. Kabeljauw was natuurlijk niet helemaal ontdooid, maar ging toch goed. Toch volgende keer vers visje doen. Want is zeker niet de laatste keer dat we dit gaan eten!
  De bechamel had ik gemaakt van visfond, ook fijn.

 4. Femcke on 28/02/2017 at 15:09 said:

  Heerlijk recept! Ik heb “gewone” lasagnabladen gebruikt want die had ik nog over, en iets meer gerookte zalm want ik houd heel erg van vis. Mijn vriend is geen groot fan van garnalen en werd dus niet heel enthousiast toen ik opperde dit recept te gaan koken, maar het viel ook bij hem goed in de smaak. Deze gaan we dus onthouden!

 5. RIK MENTENS on 01/07/2021 at 10:45 said:

  ZEER LEKKER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation