De laatste keer dat ik meedeed aan de Foodblogswap (koken van een andere foodblog) is alweer een tijd geleden. Het werd dus wel weer eens tijd! Ik mocht koken van het blog van Daisy, lekkerhappen.com! Een leuke blog met allerlei makkelijke en lekkere recepten. Van soepen tot toetjes en hoofdgerechten tot lekkere hartige hapjes. Verder recenseert Daisy ook restaurants en staan er handige stap-voor-stap filmpjes op haar site. Neem eens een kijkje!
Ik maakte deze lekkere trifle. Een uit laagjes bestaand toetje. De gebakken appeltjes zijn zo heerlijk, dat combineert goed bij de romige yoghurt en knapperige pistache nootjes. Ik paste het recept iets aan (Griekse yoghurt in plaats van mascarpone), zodat het een tikje gezonder werd!
Ingrediënten (voor 2 personen)
1 grote Jonagold appel
250 gram Griekse yoghurt
50 ml slagroom
50 gram suiker
25 gram boter
2 eetlepels pistachenoten
12 speculaasjes
Bereiding
Snijd de appel in partjes. Maak de koekjes fijn tot kruimels.
Laat een koekenpan opwarmen met suiker. Doe er boter bij. Roer goed door.
Voeg nu de appelpartjes erbij en roer goed om totdat de suiker helemaal opgelost is tot karamel. Laat de appeltjes afkoelen.
Klop de slagroom stijf. Voeg de Griekse yoghurt toe en meng door elkaar.
Neem een mooie glazen pot of schaal en vul met een dun laagje appeltjes (met zo min mogelijk vocht). Dan een laagje speculaas en yoghurt. Doe ditzelfde nog een keer.
Zet minstens een uurtje in de koelkast. Snijd de nootjes tot fijne stukjes. Bestrooi de trifle met gebakken appeltjes vlak voor het opdienen.
Eet smakelijk!
Leuk dat je dit recept geprobeerd hebt. Met Griekse yoghurt lijkt me indd ook een goed idee!
Lijkt me heerlijk !!! Groetjes Julie
Oeh dit ziet er echt heerlijk uit!