Tarte tartin van courgette en tomaat!

Tarte tartin staat bekend om zijn zoete varianten. Oorspronkelijk met appel, maar ook lekker met peer (binnenkort op De pan van Pien), perzik, aardbeien enz. Maar waarom niet een hartige variant? Die met tomaat heb ik al een aantal keer voorbij zien komen, maar omdat Daan niet zo’n fan is van warme tomaat heb ik een combinatie gemaakt met courgette linten. Deze tarte tartin van courgette en tomaat is lekker met pesto en pijnboompitten!

Ingrediënten (voor 4 personen)
250 gram cherrytomaten
1 courgette
4 plakjes bladerdeeg
1 teentje knoflook
(zelfgemaakte) pesto
pijnboompitten
olijfolie, peper

Bereiding
Maak dunne linten van de courgette met een mandoline, dunschiller of kaasschaaf. Bak de courgette met een teentje knoflook in wat olijfolie en breng op smaak met peper. Snijd ondertussen de tomaatjes door de helft. Neem 4 schaaltjes (ik gebruikte tapasschaaltjes) en doe ik elk schaaltje een lepel pesto. Smeer uit. Leg hier de tomaatjes op in een rondje (met de gesneden kant naar beneden). In het midden leg je wat courgettelinten. Maak van de bladerdeegplakjes rondjes, door de hoekjes eraf te snijden. Leg op de tomaten en courgette. Druk goed aan tegen de bodem van de schaaltjes. Zet ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan mooi goudbruin.

Haal de schaaltjes uit de oven en laat ongeveer 5 minuten staan. Leg er een bord op het schaaltjes en keer om zodat het taartje loslaat uit het schaaltje. Serveer met pijnboompitten.

Eet smakelijk!

tarte tartin courgette tomaat

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation