Kip-groente quiche met yoghurt!

Ik hou van quiches, lekker bij een kom soep of bij de borrel. Eerder al maakte ik heerlijke mini quiches (die ik morgen op het werk tijdens de paaslunch serveer) en drie verschillende lente quiches in verschillende variaties. Het nadeel van een quiche is dat het niet echt gezond is. Kaas, spekjes, crème fraîche zitten er vaak in verwerkt. Deze kip-groente quiche met yoghurt uit de Delicious is gemaakt met Griekse yoghurt, dat maakt het iets gezonder. Verder zit hij boordevol groente. Leuk voor bijvoorbeeld de paasbrunch!

Ingrediënten (4 personen, hoofdgerecht)
300 gram kipfilet
1 liter kippenbouillon (van tabletten)
6 plakjes bladerdeeg
bosje selderij
4 eieren
paneermeel
1 courgette (in blokjes)
200 gram diepvries tuinerwten
150 gram Griekse yoghurt
150 gram geraspte kaas

Bereiding
Kook de kipfilet in de bouillon in 10-12 minuten zachtjes gaar. Neem de filet uit de bouillon en verdeel met een vork in plukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrooi 5 plakjes bladerdeeg met de selderij. Leg het laatste plakje bovenop, bestrooi met bloem en rol uit tot een mooie plak. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in. Bestrooi de bodem met paneermeel. Verdeel de courgette, de erwten en de kip over de bodem. Meng de eieren met de yoghurt, kaas en zout en peper naar smaak. Schenk over de groente. Bak in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse salade.

Eet smakelijk!

kip-groente quiche met yoghurt

Share Button

5 reacties op “Kip-groente quiche met yoghurt!

 1. Eline on 27/04/2014 at 12:00 said:

  Ik heb hem gisteren gemaakt, was heerlijk!

 2. marieke on 14/09/2014 at 18:18 said:

  Kip in een vegetarisch gerecht???

 3. Hallo Marieke, excuses er staat een verkeerd vinkje aangevinkt. Dit is inmiddels aangepast. Je kan de kip natuurlijk weglaten en wat extra kaas toevoegen, dan is het een heerlijk vegetarisch gerecht!

 4. elfi on 28/09/2015 at 14:50 said:

  wat bedoel je met selderij? Is dit rauwe selder een hoeveel gram ongeveer?

 5. Gertie van den Berg on 29/02/2016 at 12:22 said:

  Bladselderie;)) n bosje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation