Een aantal weken geleden plaatste ik een heerlijke tarte tartin van courgette en tomaat. Een heerlijke hartig taartje met pesto en pijnboompitjes. Van origine is tarte tartin zoet en met appel. Ik maakte laatst deze versie met peer, zoute roomboter en kaneel. Heerlijk afgemaakt met wat slagroom! Je kan ze in een kleine versie maken zoals ik deed, maar het kan natuurlijk ook in een grote vorm/ pan en dan in mooie parten snijden. Deze peren tarte tartin uit de Allerhande is ook lekker met vanille ijs!
Ingrediënten (voor 4 personen)
40 gram roomboter, gezouten
80 gram suiker
2 grote handperen
4 plakjes roomboterbladerdeeg
Bereiding
Smelt op een zacht vuur de boter met de suiker en 1 eetlepel water. Roer alles goed door en kook het mengsel zachtjes tot het goudgeel van kleur is. Schenk de karamel in de 4 taartvormpjes (pas op voor de hete karamel!).
Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd de peren in parten. Leg de parten naast elkaar in de vormpjes. Steek uit elk plakje bladerdeeg een rondje dat iets groter is dan de taartvormpjes. Leg het deeg op het fruit en druk het deeg naar binnen. Bewaar de vormpjes tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de taartjes 5 minuten afkoelen. Leg een bord op een vormpje en keer ze samen. Lekker met een bolletje vanille-ijs en halfgeslagen (kaneel)room.
Eet smakelijk!
Wow, dit ziet er echt heel erg lekker uit! Ik denk dat ik dit wel een keertje uit ga proberen :)
Ohh heerlijk!!!
lijkt me heerlijk!