Blondies!

Toen ik dit lekkere baksel voor mijn collega’s maakte omdat ik jarig was, keken er een aantal mij vragend aan. Blondies? In plaats van donkere chocolade gebruik je witte chocolade! Het blijkt best een moeilijk recept, want al eerder was het mislukt (ander recept) en ook deze keer dacht ik dat dat zou gebeuren. Toen ik mijn bakvorm uit de oven haalde en na 5 minuten de blondie met bakpapier en al uit de vorm, brak de bovenkant en bleek de binnenkant nog wel erg nat.. Advies: helemaal af laten koelen voordat je de blondie uit de bakvorm haalt en in stukjes snijd! In plaats van hazelnoten kan je ook andere noten gebruiken!

Ik vond de blondie meer een soort van boterkoek dan cake. Maar wel erg lekker! Wie heeft voor mij het lekkerste blondie recept?!

Ingrediënten
125 gram boter
250 gram witte chocola (in blokjes)
4 grote eieren
1 theelepel zout
350 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels vanille-extract
300 gram bloem
250 gram hazelnoten of andere noten (grof gehakt)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de chocola en de boter smelten in een magnetron of au bain marie. Klop in een grote kom de eieren met het zout tot ze een beetje in volume gaan toenemen, doe er dan de suiker en de vanille bij en blijf kloppen tot je een dik, romig mengsel hebt. Spatel er eerst het iets afgekoelde chocolademengsel door en vervolgens de bloem en de noten. Giet het beslag in de ingevette vorm en zet die 35 minuten in de oven of tot het baksel aan de bovenkant gestold en van binnen smeuïg is.

Laat helemaal afkoelen voordat je in blokjes snijd. Lekker met wat poedersuiker!

Smakelijk!

blondies

 

Share Button

3 reacties op “Blondies!

  1. Annemarie on 27/05/2014 at 11:17 said:

    Ha Pien, ik wil graag deze blondies bakken, maar in welke bakvorm kan ik dat het beste doen? Groetjes Annemarie

    • Hoi Annemarie, ik heb ze in een ovenschaal gemaakt van ongeveer 20 bij 30. Maar je kan iedere andere bakvorm gebruiken. Als je een wat kleine bakvorm gebruikt, verleng je de baktijd! Succes, ik ben benieuwd hoe ze worden!

  2. Annemarie on 05/06/2014 at 12:45 said:

    Ze waren heerlijk, aangezien het een grote hoeveelheid is, hebben ook alle buren er van genoten! Bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation