Geroosterde kikkererwten!

Nu ik 30 ben is het hard nodig om weer eens goed aan de lijn te denken (omdat het dan allemaal niet meer vanzelf gaat, dat ging het al niet, maar oké!) ;) Ik ben weer begonnen met hardlopen, niet te fanatiek, want dan ben ik bang dat ik het niet ga volhouden. Minimaal 1 keer per week, alles meer is meegenomen. Gewoon lekker bewegen en het hoofd leegmaken. Maar er moet ook weer gezond gegeten worden. Na de Paasdagen, onze verjaardagen en Koningsdag is dat echt nodig. Hierbij een lekkere en gezonde snack! Deze geroosterde kikkererwten zijn net nootjes als je ze een beetje goed, knapperig roostert.

Faas vond ze ook heerlijk, probeer ze dus ook eens voor kinderen!

Ingrediënten (voor een bakje vol)
400 gram kikkererwten
1 eetlepel olijfolie
knoflookpoeder
grofgemalen zeezout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de kikkererwten (uit blik of pot) uitlekken in een vergiet, spoel af met water. Laat uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier. Doe de kikkererwten in een kom en meng met de olijfolie en knoflookpoeder naar smaak. Schep goed om.

Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de kikkererwten ongeveer 15 minuten roosteren, schep hierna om. Laat nog ongeveer 10-15 minuten roosteren. Hou wel in de gaten, want elke oven is anders! Laat afkoelen en serveer in een schaaltje met grofgemalen zeezout.

Eet smakelijk!

geroosterde kikkererwten

Share Button

6 reacties op “Geroosterde kikkererwten!

  1. Karin on 29/04/2014 at 20:53 said:

    Ik heb nog nooit kikkererwten op. Ziet er smakelijk uit zo. Ik ga het eens uitproberen… :)

  2. Ik moet dat toch ook eens proberen…

  3. Doet me toch altijd denken aan de Gentse ‘kroakamandels’ (het kaviaar van de werkmens), maar dan zijn ze gefrituurd …

  4. Ik heb ze ook al eens gemaakt, maar vond ze niet zo krokant als ik dacht. Ik las ergens dat het net borrelnootjes waren, maar dat was bij mij (qua krokantheid) niet het geval. Hoe is dat bij jou? Misschien moet ik ze iets langer roosteren.

  5. Ben dol op kikkererwten, bijvoorbeeld in salades. Maar deze geroosterde kikkererwten zijn ook overheerlijk! Dank voor het delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation