Aspergesalade!

Het is weer helemaal tijd voor asperges. Heerlijk! Ik hou ervan op de traditionele manier met ham, ei en botersaus. Maar groene asperges zijn weer heerlijk om te grillen met een beetje olijfolie en grof zeezout. In deze salade heb een combinatie van witte en groene asperges gebruikt. Deels op de traditionele manier, met ei en ham en deels als mijn groene asperges met zeezout. Van alles een beetje dus! Makkelijk om te maken en het ziet er nog leuk uit ook, bijvoorbeeld als voorgerecht tijdens een lente menu!

Ingrediënten (voor 6 personen, voorgerecht)
500 gram witte asperges
500 gram groene asperges
150 gram hamreepjes/ blokjes
4 eieren
bosje bieslook
3 eetlepels mayonaise

Bereiding
Schil de witte asperges van boven naar beneden, schil het topje niet, houd bij het topje vast. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges af. Snijd de rest van de asperge in kleine stukjes, maar de top niet. Houd de topjes apart. De groene asperges hoeven niet geschild te worden. Breek de groene asperges, op het punt waar de asperge breekt, is de rest (bovenkant) goed, de rest gooi je weg. Snijd de groende asperges op de zelfde manier als de witte. Houd de topjes weer apart. Kook de asperges samen in ongeveer 5-10 minuten gaar. Giet af en laat goed afkoelen.

Kook de eieren in 5 minuten, niet te hard. Pel ze en snijd 2,5 ei in stukjes, de andere 1,5 houd je even apart. Meng de 2,5 ei met de afgekoelde asperges en de hamreepjes. Meng hier de mayonaise en de fijngesneden bieslook door. Breng op smaak met zout en peper.

Zet de salade tot gebruik apart. Maak de borden op door de salade in een ring te scheppen (als je geen ring hebt, probeer je met 2 lepels een mooi rondje te maken). Leg hier een kwart ei en een sprietje bieslook op. Serveer met de aspergetips.

aspergesalade

Share Button

2 reacties op “Aspergesalade!

  1. Lekker! Ik Ben gek op asperges en dit klinkt ook weer als een heerlijke salade…

  2. Pingback: Asperges - MiCook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation