Gegrilde groene asperges (salade)!

Eén keer per maand is er in Rotterdam de Rotterdamse Oogstmarkt. Elke eerste zaterdag is het feest op het Noordplein. Allerlei boeren en bedrijfjes uit de regio verkopen hun zelfgemaakte en zelf geoogste producten. Zo min mogelijk afstand tussen boer en bord, tussen maker en smaker. Laatst waren we op de markt en kochten we heerlijke groene asperges, verschillende kleuren tomaatjes, eieren en sla. Daar maakte ik een lekkere salade van met geitenkaas, spekjes en een knoflook sausje.

Ingrediënten (voor 2 personen)
300 gram groene asperges
bakje tomaatjes
100 gram spekjes
100 gram geitenkaas
2 eieren
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
knoflook
peper en zout

Bereiding
Bak de spekjes uit. Snijd de tomaatjes in tweeën. Maak de dressing door de mayonaise en de Griekse yoghurt met de knoflook te mengen. Zet de grillpan op het vuur en laat de pan goed warm worden. Besprenkel de asperges met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg overdwars in de grillpan. Grill ongeveer 10 minuten totdat de asperges gaar zijn en mooie bruine strepen hebben. Kook ondertussen de eieren zacht (of pocheer eens een eitje).

Leg, terwijl de asperges gaar worden, de sla, tomaatjes, geitenkaas in stukjes en spekjes op een bord. Pel de eitjes. Als de asperges klaar zijn leg je deze erbij, leg het eitje op en serveer met de saus.

Smakelijk!

Gegrilde groene asperges

Share Button

2 reacties op “Gegrilde groene asperges (salade)!

  1. Manouk on 29/05/2014 at 19:16 said:

    Heeeeeeeeeeerlijk gegeten! Lekker, makkelijk recept. Dressing super lekker, nooit eerder gemaakt. Nu nagenieten met een wijntje en volle buik! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation