Op het blog van Marieke staat een heerlijke nachoschotel: Macho Nacho’s! Dat moet heerlijk zijn. Omdat wij (vooral Daan) van gehakt houden, maakte ik een versie met gehakt en voegde nog kidneybonen en extra maïs toe! Deze schotel is makkelijk te maken en lekker met een verse guacamole. Mijn favoriete guacamole maak je met avocado, knoflook, crème fraîche, peper en zout. Je kan natuurlijk altijd een pepertje en wat tomaten in blokjes toevoegen! Wil je een gezonde variant? Ik maakte vorig jaar een couscous salade gebaseerd op dit gerecht, een aanrader!
Ingrediënten (2 personen)
300 gram gehakt
1 blikje mais
1 blikje kidneybonen
Cajunkruiden naar smaak
1 blikje tomatenblokjes
1 zak nachochips
Geraspte kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rul het gehakt met de cajun kruiden in een koekenpan gaar. Voeg de mais, bonen en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten pruttelen. Schep het gehaktmengsel in een ovenvaste schaal. Steek de nachochips in het gehakt en bestrooi met geraspte kaas. Zet de macho nacho’s met gehakt ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Serveer met guacamole!
Eet smakelijk!
Dit klinkt wel heel aantrekkelijk, zeker voor gehakt liefhebbers zoal bij mij thuis….
Mmmmm dit is ook een goeie versie inderdaad!
Dit is altijd zo lekker!
Wat een heerlijk recept zeg! Soms heb ik echt zin in nacho’s met kaas uit de oven en deze variant met gehakt spreekt mij ook wel aan!
Vanavond gemaakt en heerlijk van gegeten. Zoon van 11:”hè lekker chips als avondeten…”
Je kunt het zo pittig maken als je wilt. Komt hier vast vaker op tafel, thanks voor het delen!
Pingback: Fijn blogleesvoer #2 | SYLVIA KUIJSTEN
Echt super lekker ik ben 11 en heb het al heel vaak gemaakt voor mijn ouders leuk om te maken en om op te eten