Super simpele appelcrumble!

Geen zin om de deur uit te gaan, maar toch zin in wat zoets? Kan ik met de ingrediënten die ik in huis heb een appeltaart maken? Nee, maar twee appels in huis, appelflappen dan? Nee, geen bladerdeeg. Appelcake? Niet genoeg boter. Ik had wel genoeg boter, bloem en suiker appelcrumble! Makkelijk, snel en overheerlijk!

Je kan de appel ook vervangen door ander fruit, in de zomer is het lekker met rood fruit. Ook kan je een combinatie maken van appel en peer. Als je de crumble als toetje eet, serveer je er een bolletje ijs bij. Serveer het in een grote ovenschaal, dit is lekker makkelijk, zo kan iedereen pakken hoeveel hij wil. Of zoals ik in kleine pannetjes of kleine ovenschaaltjes, dat staat leuk.

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 grote appels
4 eetlepels rozijnen
kaneel
75 gram suiker
100 gram boter
140 gram bloem

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes, leg deze in een ingevette ovenschaal of verdeel deze over de kleinere schaaltjes. Strooi hier de rozijntjes over en breng om smaak met kaneel. Meng door elkaar.

Maak hierna het kruimelmengsel door de suiker, zachte boter en bloem door elkaar te mengen. (smelt de boter eventueel eerst even in een pannetje). Meng totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Verdeel dit over de ovenschaal(tjes) en zet ongeveer 20-30 minuten (voor een grote schaal, voor kleine schaaltjes, hou je de helft van de tijd aan) in de oven. Als de kruimels goud bruin worden zijn de appeltjes warm en zacht.

Eet smakelijk!

appelcrumble

Share Button

18 reacties op “Super simpele appelcrumble!

  1. Mmmm ga ik zeker eens maken! Zo lekker!

  2. Jumm.. ziet er erg lekker en goed uit!
    Ga het zeker ook proberen.

  3. Lijkt me heerlijk!

  4. Yum, een goed idee. Ga ik zeker binnenkort maken!

  5. Avalon on 13/11/2014 at 17:18 said:

    Komt net uit de oven rollen! Heerlijk!

  6. Deze crumble ga ik vandaag voor de tigste keer maken, haha. Met ijs is-ie ideaal als toetje als we eters hebben. Dikke dankjewel voor het recept!

  7. annelies on 03/05/2015 at 21:48 said:

    Vandaag jouw recept gevonden, want de appels moesten op en ik zocht een makkelijk toetje. We hebben ervan gesmuld!en zullen het beslist vaker maken. Bedankt voor je recept.

  8. Anouk on 15/07/2015 at 20:46 said:

    Er staat er inmiddels 1 in de oven en het ruikt heerlijk!Ik stond op de kop in de boodschappen la op zoek naar wat lekkers en had hier alles voor in huis! Lekker snel en makkelijk, top!

  9. kayla on 09/10/2015 at 18:49 said:

    Ik heb het vandaag gemaakt echt lekker joh ik heb eer zo erg van gesmuld ga het zeker weten vaker maken

  10. Ik heb vanmiddag het recept gemaakt en nog wat ananas, walnoten en custardpoeder door het appelmengsel gedaan…..Het smaakte verrukkelijk

  11. corrie on 31/10/2015 at 13:39 said:

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm echt lekker

  12. Loïs on 01/07/2016 at 18:56 said:

    We maken dit recept nu al een tijdje en het is zo lekker! Bedankt voor dit heerlijke recept!
    Groetjes Loïs

  13. Saar on 24/12/2016 at 22:43 said:

    Vandaag gemaakt samen met de kinderen voor ons familiediner. Hij was echt heerlijk, simpel maar toch bijzonder. Lekker met een bolletje pecan karamel ijs! Recept 2,5 keer gedaan voor 10 man was ruim voldoende.

  14. fam. Saeys-Vangijseghem on 31/12/2016 at 12:26 said:

    Heb het al eens gemaakt. Superlekker, had eens naar jeroen gekeken maar hij maakt het te moeilijk. Wij maken het zeker met oudjaar

  15. Chris on 31/12/2018 at 11:51 said:

    Kan je dit ook op voorhand maken en in de koelkast zetten om dan vanavond gewoon in de oven te stoppen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation