Kip kerrie met paksoi!

Een echt ‘jeugdsentiment’ recept voor mij! Vroeger aten wij regelmatig kip met kerrie. Mijn moeder maakte het heerlijk, de ene keer wat pittiger dan de andere keer. Soms met doperwten, soms met broccoli. Ik maakte hem wat hipper met paksoi, ook erg lekker!

Ingrediënten (voor 2 personen)
300 gram kipfilet of dijtjes.
2 kippenbouillonblokje
1 ui
25 gram boter
25 gram bloem
3 eetlepels kerriepoeder
1 blikje ananas stukjes op siroop (of vers)
200 gram rijst
2 stronken paksoi

Bereiding
Kook de kip in ruim 1 liter water met de bouillonblokjes. Ongeveer 10 minuten. Haal de kip uit de bouillon en trek met de vork steeds stukjes van de kip, zodat je ‘sliertjes’  krijgt. Zet apart. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Fruit het uitje (gesnipperd) in de boter. Als de ui verkleurd doe je de kerriepoeder erbij en roer je het goed door. Doe nu de  bloem bij de ui zodat het bindt. Bak de boter en de bloem 2 minuten aan. Doe nu de bouillon erbij. Roer goed door, eventueel met een garde, zodat het een gladde saus wordt (wel nog met stukjes ui natuurlijk). Verwarm goed. Doe nu de saus in de blender of gebruik de staafmixer. Maak er een mooie gladde saus van. Doe de saus terug in de pan. Voeg de kip toe en ananasstukjes toe.

Roerbak de paksoi kort in een beetje olie.

Maak het bord op door de rijst, kip kerrie en paksoi netjes te verdelen. Eet smakelijk!

kip kerrie

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation