Capreseburger!

Dit is een typisch weekend receptje! Ik maakte het vorige week voor Marieke en Daan op vrijdagavond, lekker een glas wijn erbij en een ijsje na. Een beter begin van het weekend kan je niet hebben! Ik haalde het recept voor de capreseburger uit de Allerhande, maar heb hem omgebouwd tot pan/ grillpan recept.

Heb je zin in een andere burger? Neem een kijkje bij deze heerlijke avocadoburgers! Of probeer eens deze home made kipburgers!

Ingredienten (voor 4 personen)      
500 g (kalfs)gehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel
4 trostomaten, in plakken
4 ciabattina’s
2 eetlepels olijfolie
1 zak rucola
2 bolletjes mozzarella
1 handje basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden, Zet de grillpan op laag vuur. Meng het gehakt met het ei en paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties. Maak van elke portie een bal en druk plat.

Grill de tomaat 2 minuten in de grillpan. Keer halverwege. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven.
Leg de burgers in de grillpan en grill ze in 4 minuten gaar. Keer regelmatig om.

Snijd de broodjes doomidden, besprenkel met wat olijfolie. Verdeel de rucola over de onderste helften van de broodjes. Beleg met 2 burgers, 2 plakken tomaat, 2 plakken mozzarella en wat basilicum.

Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Steek er eventueel een tapasprikker in. Eet de capreseburger met een lekker rucola-balsamicosalade.

capreseburger

Share Button

3 reacties op “Capreseburger!

  1. Ziet er goed uit, yum!

  2. Hmmm deze ziet er echt heerlijk uit. En die mozzarella precies genoeg gesmolten jammieeee.

  3. Dit was lekkerrr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation