Varkenshaas met gegrilde paprika’s!

Een van mijn favoriete recepten van de afgelopen tijd. Hier kan ik van blijven eten. De lekkere zachtgegaarde paprika met het knapperige korstje van de varkenshaas. De pesto smaakt heerlijk bij de paprika en de varkenshaas, de kleuren zijn mooi en de frisse veldsla maakt het helemaal af! Het lekkerst met pasta, wij aten het deze keer met couscous!

Ingrediënten
4 paprika’s in grove stukken
3 teentjes knoflook, gepeld
3 eetlepels olijfolie
40 gram boter
500 gr varkenshaas
3 eetlepels groene pesto
1 zakje veldsla

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kleine braadslee of ovenschaal de paprikastukken, 3 tenen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak. Rooster de paprika’s 30 minuten in het midden van de oven, schep halverwege om. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet nog 15 minuten terug in de oven.

Verhit de boter in een koekenpan. Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier, bestrooi ze met peper en zout en bak ze in 15 minuten rondom goudbruin en van binnen rose. Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt 5 minuten rusten. Voeg 3 eetlepels water toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los. Roer de pesto erdoor en houd de jus warm.

Snijd de varkenshaas in niet te dunne plakken. Meng het vlees met het paprikamengsel, de pestojus en veldsla. Schep alles in de voorverwarmde schaal. Eet de varkenshaas met gegrilde paprika’s met couscous of pasta en een groene salade.

varkenshaas met geroosterde paprika

Share Button

3 reacties op “Varkenshaas met gegrilde paprika’s!

  1. Lijkt mij heel lekker!

  2. Ruben on 02/06/2014 at 08:32 said:

    Gaan we een keer maken, klinkt goed. Zie alleen bij de ingrediënten 3 teentjes knoflook en 3 eetlepels olijfolie, bij de bereiding komen er maar 2 terug van beide…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation